View Cart
  • Anugerah Gamat King

Anugerah Gamat King

  • $19.90

    $23.00

Gamat King Anugerah

Gamat King Anugerah hasil kombinasi perubatan tradisional, moden dan Islam serta telah dibacakan 30 juzuk Al-Quran serta doa-doa terpilih.Ia diformulasikan sebagai minuman kesihatan untuk meningkatkan tahap kesihatan anda secara menyeluruh serta membantu merawat luka dan pelbagai jenis penyakit. Gamat King merupakan makanan kesihatan yang lengkap untuk semua golongan.

Kandungan: 250 ml

Khasiat Gamat King Anugerah

Mempercepatkan pertumbuhan sel baru bagi mengantikan sel yang telah rosak

Mengurangkan kerosakan sel

Memelihara otot

Meningkatkan tahap tenaga

Mengurangkan tekanan darah tinggi

Menstabilkan kadar gula dalam darah

Merawat luka dalaman dan luaran terutamanya bagi wanita selepas bersalin

Membantu mencegah penuaan

Mengurangkan bengkak akibat gigitan serangga

Memelihara kesihatan dan kecantikan kulit

 

Kandungan Gamat King Anugerah

Gamat: Gamat merupakan sejenis haiwan di dasar lautan yang turut dipanggil timun laut. Gamat yang sarat dengan khasiat vitamin A, B1, B2, C beserta garam galian seperti kalsium, magnesium, zink dan zat besi terbukti mengandungi pelbagai jenis khasiat yang tinggi untuk meningkatkan tahap kesihatan secara menyeluruh. Selain kaya dengan protein yang berperanan menyembuhkan luka luaran dan dalaman serta membantu pertumbuhan semula sel, gamat juga sarat dengan asid lemak seperti EPA dan DHA yang membantu melambatkan proses penuaan sel di samping mengurangkan kerosakan sel. Kandungan karbohidratnya pula berperanan membekalkan tenaga di samping memelihara otot dan mengawal kadar glukosa dalam darah. Di samping itu, gamat mengandungi 92% kandungan kolagen yang mampu menentang kesan penuaan selain melembut, mengukuh dan meningkatkan keanjalan kulit serta mempercepatkan proses pemulihan pada kulit yang terluka, membuang lemak berlebihan dari tubuh, memelihara sel dan tahap metabolisme tubuh badan. Omega-3 yang turut terkandung di dalam gamat pula berfungsi mengurangkan keradangan.

 

Stevia: Stevia merupakan pokok renek yang berasal dari kawasan barat Amerika Utara ke Amerika Selatan. Oleh kerana daunnya yang manis serta bebas karbohidrat dan gula, stevia sering digunakan sebagai pemanis dan sesuai untuk mereka yang ingin mengawal kandungan kalori dalam pengambilan diet. Antara khasiat yang diperoleh daripada stevia yang bersifat antibakteria ini adalah ia mampu menurunkan tekanan darah tinggi dan kandungan gula dalam darah, selain membantu pembentukan kalsium.

Air Mineral: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit. Air berperanan memelihara kelembapan, membantu mengurangkan jerawat, melambatkan proses penuaan, serta menyerikan lagi kulit.

 

Cara Penggunaan Gamat King Anugerah

Dewasa: Ambil 2 sudu besar setiap pagi dan malam

Kanak-kanak: Ambil 1 sudu besar stiap pagi dan malam

Seeloknya mulakan dengan Bismillah, surah Al-Fatihah, ‘La Hawla Wala Kuwwata illah Billah’ dan baca niat dalam hati sebelum mengambil Gamat King Anugerah

 

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good